Prima pagină

Istoric

Program

Galerie

Sponsori

Contact

Semicentenarul primei Şcoli de calculatoare din România la Politehnica din Timişoara (1966-2016)În urmă cu 50 de ani, în anul 1966 la Institutul Politehnic din Timişoara, au avut loc două evenimente remarcabile care au condus la înfiinţarea Şcolii de Calculatoare de la Timişoara: 

  1. În anul 1966 îşi finalizează studiile prima generaţie de ingineri specializaţi în calculatoare electronice din România în cadrul secţiei de Electromecanică, a Facultăţii de Electrotehnică.

  2. În anul 1966 Ministerul Învaţamântului aprobă înfiinţarea la Politehnica din Timişoara a primei secţii de calculatoare electronice din România, pentru care în acelaşi an se organizează concursul de admitere pentru o cifră de şcolarizare de 20 de studenţi, cifră care în anul următor este suplimentată la 50 de studenţi.

Festivitatea de celebrare a 50 de ani de la fondarea primei şcoli de calculatoare din România la Politehnica din Timişoara va avea loc pe data de vineri 21 octombrie 2016 în Amfiteatrul „Alexandru Rogojan” al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare situat in B-dul V. Pârvan Nr.2, Timişoara.