Conferința Voicu Groza la Universitatea Politehnica Timişoara: On the Frontier of Computers with the Real World

  Data şi ora
24 Oct. 2024 - 10:00 la 11:30
  Locaţia
Room A115, Faculty of Automation and Computers, Bd. V. Pârvan Nr. 2b, 300223, Timişoara

Aceasta este o discuție deschisă mai generală, pornind de la o prezentare a contribuțiilor autorului la dezvoltarea și aplicarea convertoarelor analog-digitale în virgulă mobilă (FP-ADC) în diverse domenii. În zilele noastre, calculatoarele sunt încorporate în aproape toate echipamentele electronice care sunt conectate la lumea analogică, în timp ce algoritmii sunt realizați în formă digitală. FP-ADC-urile au fost concepute și utilizate pentru cuantificarea semnalelor cu gamă dinamică largă în aplicații în care semnalele mari nu trebuie să fie codificate cu o precizie relativă mai mare decât cea necesară pentru cele mici. Comparând cuantificarea în virgulă mobilă cu cuantificarea uniformă, s-a demonstrat că FP-ADC oferă o eroare relativă de cuantificare mai mică și o gamă dinamică mai mare pentru aceeași rezoluție. S-a dovedit că FP-ADC îmbunătățesc precizia în testarea generatoarelor electrice de mare putere și a tensiometrelor.

Programul propus este următorul:

Joi, 24 octombrie 2024

  • 10:00 - 10:15 – Introduceri
  • 10:15 - 11:00 - Conferința intitulată "On the Frontier of Computers with the Real World", susținută de Prof. Voicu Groza
  • 11:00 - 11:30 - Q&A

Acces liber. Vă rugăm să vă înregistrați aici: https://forms.gle/PBLibTy6BTsBDBCt7

 

Scurtă biografie: Dr. Voicu Groza (F'IEEE) a obținut diplomele de Ing. în inginerie informatică și Dr.Ing. în inginerie electrică la Institutul Politehnic din Timișoara, Timișoara, România, în 1972 și, respectiv, 1985. A fost profesor și decan al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, iar în 1996 s-a alăturat Universității din Ottawa, Canada, unde este profesor titular și fost director asociat, Computer Engineering la School of Electrical Engineering and Computer Science.

A publicat mai mult de 400 de articole tehnice în reviste, proceedings de conferințe și cărți și a primit cinci brevete. A fost cercetător principal sau co-investigator în peste 50 de granturi și contracte de cercetare și a supervizat peste o sută de studenți absolvenți. Interesele sale actuale de cercetare includ instrumentația și măsurătorile biomedicale, precum și sistemele de achiziție de date de mare viteză.

Dr. Groza este voluntar în cadrul IEEE Instrumentation and Measurement Society (IMS), atât la nivelul capitolului Ottawa, cât și la nivelul administrației societății mondiale. El a deținut roluri de conducere în comitetele de organizare și de program tehnic ale numeroaselor conferințe internaționale, cum ar fi Simpozionul internațional IEEE privind măsurarea și aplicațiile medicale (MeMeA 2008-2025). Dr. Groza a fost președinte al Grupului de lucru P1721 privind standardul pentru măsurarea obiectivă a tensiunii arteriale sistemice la oameni al Asociației de standarde IEEE și, în prezent, este președinte al Subcomitetului privind măsurarea tensiunii arteriale al TC-25 Medical and Biological Measurements al IEEE Instrumentation and Measurement Society. A fost membru al Comitetului administrativ (AdCom) al IEEE Instrumentation and Measurement Society; este reprezentant al IMS în AdCom al IEEE Biometrics Council.

Dr. Groza este Fellow IEEE și Fellow al Institutului de Inginerie din Canada.

 

Evenimentul este organizat la inițiativa Prof.Dr.Habil.Ing. Mihai V. Micea (UPT) și Prof.Dr.Habil.Ing. Alexandru Topîrceanu (UPT), cu sprijinul IEEE Society on Social Implications of Technology (SSIT), Romania section.

 

 

Voicu Groza Conference

 

 

Voicu Groza Conference

 

 

Voicu Groza Conference

 

 

Voicu Groza Conference

 

Mai multe imagini de la eveniment pot fi găsite în această galerie media.