Cristina-Sorina STÂNGACIU câștigă Bursa pentru educație, ANIS

  Data
December 23rd, 2021
Cristina Stangaciu - ANIS Education Scholarship

Ș.l. dr. ing. Cristina-Sorina Stângaciu câștigă Bursa pentru educație din partea Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS), oferită de Microsoft România, pentru introducerea cursului Operating Systems for IoT.

Cursul a fost introdus în anul școlar 2021-2022 în cadrul programului de Master of Cloud Computing and Internet of Things și a fost propus ca o continuare a unui alt curs de master numit Real-Time Systems Design. Propunerea cursului a venit ca urmare a studiilor doctorale ale titularei și a proiectelor în domeniul sistemelor incorporate și de timp real. Cursul dorește să introducă și să familiarizeze studenții masteranzi cu alte sisteme de operare față de cele studiate în ciclul de licență, ca FreeRTOS, RIOT, etc. Atunci când vorbim de diferiți roboței care explorează suprafața planetei Marte, de diferite dispozitive inteligente, ar fi interesant să studiem și sistemele de operare care rulează pe astfel de sisteme. De asemenea este necesar și logic să discutăm și despre vulnerabilități și despre securitate în cadrul acestora. În plus, în domeniul Internet of Things nevoia de abordare a acestui subiect al securității este tot mai mare, pe de o parte, ca urmare a funcționalităților critice pe care le pot încorpora aceste sisteme, pe de alta, din cauza constrângerilor datorate resurselor limitate pe care le au o mare parte din dispozitivele din Internet of Things.

Operating Systems for IoT este al treilea curs susținut de către cadre didactice ale departamentului de Calculatoare si Tehnologia Informației, care primește o bursă ANIS pentru educație, alături de cursul Big Data Visualization susținut de către ș.l. dr.ing. Alexandru Topîrceanu și cursul Bioinformatica susținut de către ș.l. dr. ing. Codruța Istin.

 

 

Cristina