Proiecte de cercetare
Modul software pentru evaluarea energetică a funcționării generatoarelor hidraulice din sistemele de apă potabilă
A fost realizat un sistem software (aplicatie desktop si componenta mobila) pentru monitorizarea eficientei pompelor instalate in sistemul de apa potabila al Timisoarei si nu numai. Diagnosticul este pus prin scanarea unui cod de bare cu ajutorul telefonului mobil si incadrarea punctului de functionare al pompelor cu ajutorul celor trei culori de tip semafor: verde, operare normala, galben, operare la limita (necesita interventie planificata) si rosu pentru operare anormala.
Sistemul software a fost validat in laborator atat pentru pompe cu turatie constanta cat si pentru pompe cu turatie variabila si pentru cateva pompe in uz pentru perioada de noapte si pentru perioada de zi. Timisoara are 319279 locuitori, 30000 de studenti straini si cateva sute de km de retea subterana pentru distributia apei potabile.
Directorul de proiect a fost intervievat de catre TeleU cu privire la rezultatele proiectului in acest videoclip.
Eng. Daniel Calin MOS, Faculty of Mechanics, Politehnica University Timisoara (project member)
In-situ measurement team for daylight and nighttime service (volunteering students): Ardelean TIMOTEI, Szakal RAUL, Alexandra PETER, Bogdan KADLECZ, Alexandru MARAN
Metode si instrumente pentru asigurarea continua a calitatii in sisteme software complexe
Impactul din ce in ce mai mare al sistemelor software si gradul ridicat de dependenta al societatii de acestea, indeosebi prin infrastructura fac imperativa capacitatea software-ului de a evolua, pentru a se adapta noilor cerinte economico-sociale.
Pentru a face posibila evolutia software-ului, trebuie asigurata o calitate superioara a proiectarii si implementarii acestuia.
Din acest motiv software-ul existent trebuie sustinut prin sisteme automate de analiza, diagnostic si ameliorare la nivel de cod si de proiectare.
Proiectul propune o abordare agila (continua) a asigurarii calitatii for sisteme software complexe, la nivelul codului (prin intermediul analizei statice si a testarii) si a proiectarii (prin detectia si corectia erorilor de proiectare).